Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Zapiekanka z pstrąga

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Fajna zapiekanka na spotkanie z przyjaciółmi.

Zapiekanka z pstrąga

Składniki:

Zapiekanka z pstrąga

 

  • 1kg.pstrąga,
  • 1puszka niesłodzonego mleka skondensowanego,
  • 2duże cebule,
  • 1pęczek natki pietruszki,
  • 1pęczek koperku,
  • 4 pomidory
  • żółty ser

Sposób przygotowania:

Zapiekanka z pstrąga
Pstrąga oczyścić z łusek,pokroić na dzwonka i na 4godz.wlożyć do osolonej wody.Następnie obtoczyć go w mące i smażyć na oleju po 10min.z każdej strony.Gorący układamy w żaroodpornym półmisku.Na tym samym tłyszczu smażymy pokrojoną cebulę,po usmażeniu wlewamy skondensowane mleko i podgrzewamy.Sosem zalewamy pstrąga, na to układamy obrane ze skórki plastry pomidorów,posypujemy posiekanym koperkiem i natką i pieczemy 10 min. w piekarniku,po tym czasie posypujemy zapiekankę startym żółtym serem i ponownie zapiekamy 10min.

Tagi:

sery ser