Sposób przygotowania:
Zapiekanka z sosem camembert
Pokrojone pieczarki, szynkową i cebulkę przesmażyć na tłuszczu, dodać posikany szczypiorek i natkę pietruszki. Śmietanę wlać do garnka, dodać pokrojony camembert i chwilę podgrzewać, aż ser się roztopi. Dodać zmiażdżony czosnek, sól i pieprz wymieszać. Naczynie żaroodporne wysmarować margaryną i układać: warstwę ziemniaków pokrojonych w talarki warstwę pieczarek z szynkową warstwę kalafiora warstwę papryki pokrojonej w kostkę Warstwy powtórzyć, polać sosem serka i śmietany. Na wierzch ułożyć plasterki sera żółtego i lekko posmarować ketchupem. Wstawić do piekarnika i piec w temperaturze 170-180 stopni C około 30-40 minut.
akwaterma
Gość
sandra200
Natala1210