Sposób przygotowania:
Zapiekanka z sosem serowym
Selery bardzo dokładnie oczyścić, umyć, a następnie ugotować do średniej miękkości. Pietruszki również umyć, obrać, a później ugotować do średniej miękkości. Ugotowane warzywa pokroić w niedużą kostkę. Cebulę należy obrać, przemyć ziemną wodą, żeby podczas krojenia nie szczypała w oczy, a następnie pokroić w niedużą kostkę. Pokrojoną cebulę podsmażyć na rozgrzanym oleju. Ser żółty należy zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Wszystkie te składniki dokładnie wymieszać ze sobą oraz doprawić do smaku pieprzem oraz solą. Do naczynia żaroodpornego włożyć wszystkie składniki, a później polać przygotowanym sosem. Całość piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni i piec przez około 20 minut. SOS: Serek pleśniowy rozdrobnić, a następnie wymieszać razem z mlekiem oraz śmietaną. Do tego dodać również pokrojone, a wcześniej dobrze umyte liście bazylii.