Sposób przygotowania:
Zapiekanka z szynką drobiową
Z mąki,jajka,mleka,wody szczypty soli zrobić ciasto na koniec dodać dwie łyżeczki oleju i odstawić na około 1 godziny.Szynkę pokrój w kostkę Marchew i seler zetrzeć na tarce na dużych oczkach.Włożyć do rondelka,dodać pokrojoną szynkę polać 3 łyżeczkami wody i dusić do miękkości na małym ogniu pod przykryciem.Oczyszczone pieczarki pokroić na plasterki i dodać do warzyw i szynki.Dopraw solą,pieprzem i bazylią do smaku.Na rozgrzaną patelnie wlej małą łyżeczką ciasto naleśnikowe i smaż krążki na rumiany kolor ( z obu stron)Następnie pokrój naleśniki w kostkę.Żółty ser zetrzyj na dużych oczkach .Do żaroodpornego naczynia włóż warstwę krajanki naleśnikowej,następnie szynkę i warzywa oraz groszek .Na wierzch połóż resztę krajanki naleśnikowej i posyp startym serem .Na koniec zapiekać w gorącym piekarniku na około 15 minut .Po wyciągnięciu posypać posiekaną natką pietruszki