Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Zapiekanka z wędzoną makrelą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zapiekanka z wędzoną makrelą

Zapiekanka z wędzoną makrelą

Składniki:

Zapiekanka z wędzoną makrelą

 

  • 60 dag wędzonej makreli
  • 40 dag makaronu świderki
  • 1 szkl. śmietany
  • 1 szkl. mleka
  • 10 dag masła
  • 4 łyżki mąki
  • 10 dag ostrego sera żółtego, startego
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • Ziarenka Smaku
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka z wędzoną makrelą

Połowę masła rozgrzewamy na patelni, dodajemy mleko, mąkę i śmietanę, dokładnie mieszamy. Dodajemy ser, przyprawiamy solą, pieprzem i Ziarenkami. Makaron gotujemy na półtwardo. Rybę oczyszczamy ze skóry i ości, rozdrabniamy, przyprawiamy solą, pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny, następnie mieszamy z sosem i makaronem. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, pieczemy około 25 minut.


 

Tagi:

makaron sery ser