Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Zapiekanka z wędzoną makrelą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Zapiekanka z wędzoną makrelą

Zapiekanka z wędzoną makrelą

Składniki:

Zapiekanka z wędzoną makrelą

 

  • 1 kg ziemniaków, ugotowanych na półmiekko
  • 40 dag wędzonej makreli, oczyszczonej ze skóry i ości
  • 1 cebula, posiekana
  • 5 dag żółtego sera, startego
  • 200 ml śmietany
  • masło
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka z wędzoną makrelą

Aby przygotować pyszną zapiekankę z wędzoną makrelą, należy ziemniaki pokroić w plastry, cebulę usmażyć na maśle, śmietanę wymieszać z solą i pieprzem. W naczyniu żaroodpornym układać warstwami: połowę ziemniaków, rybę, cebulę i resztę ziemniaków, zalać śmietaną, posypać startym serem, zapiekać około 20 minut.


Tagi:

sery ser