Sposób przygotowania:
Zapiekanka z wędzoną makrelą 2
Na dno naczynia żaroodpornego ułożyć ciasto francuskie, następnie kawałki ryby odebranej od ości. Następnie pokroić pora i posypać nim rybę, dodać słonecznik. Z jajek, przyprawy do ryb i jajek przygotować sos i zalać nim zapiekankę. Ziemniaki obrać i pokroić w plastry, ułożyć na zapiekance posypać serem żółtym i zapiec w 180 stopniach przez ok. 30 minut.
![Zapiekanka z wędzoną makrelą 2 Zapiekanka z wędzoną makrelą 2](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zapiekanka-z-wedzona-makrela-2-181481.jpg)
![Zapiekanka z wędzoną makrelą 2 Zapiekanka z wędzoną makrelą 2](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zapiekanka-z-wedzona-makrela-2-181482.jpg)
![Zapiekanka z wędzoną makrelą 2 Zapiekanka z wędzoną makrelą 2](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zapiekanka-z-wedzona-makrela-2-181483.jpg)
![Zapiekanka z wędzoną makrelą 2 Zapiekanka z wędzoną makrelą 2](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zapiekanka-z-wedzona-makrela-2-181484.jpg)