Sposób przygotowania:
Zapiekanka z ziemniaczanym puree
Na początku obieramy ziemniaki i kroimy na mniejsze kawałki, wrzucamy do garnka i gotujemy w osolonej wodzie do miekkości. Studzimy i przciskamy przez praskę, mieszamy z połową parmezanu, 2 żółtkami, solą oraz pieprzem na gładka masę. Cebulkę kroimy w bardzo drobną kostkę i szklimy na oliwie, p chwili dodajemy mielone mięso, przeciśnięty przez praskę czosnek, starkowaną obrana marchewkę. Wszystko pzesmażamy ok 5 minut. Następnie wlewamy bulion, doprawiamy rozmarynem, sola i pieprzem. Po chwili wlewamy sos worcesteshire oraz koncentrat pomidowrowy, wszystko smażymy redukując płyn do minimum.Farsz przekłaamy do naszynia żaroodpornego, wygładzamy i na wierzch dajemy puree ziemniaczane oraz posypujemy odrobiną tarkowanego drobno sera. nakuwamy gęsto widelcem. Pieczemy ok 30 minut w 180 stopniach do zrumienienia.