Sposób przygotowania:
Zapiekanka ze schabu z cukinią
Schab kroimy w plastry i rozbijamy je na dość cienko tłuczkiem. Przyprawiamy solą i pieprzem. Patelnie rozgrzewamy z olejem i obsmażamy plastry z każdej strony. Ziemniaki kroimy w cieniutkie plasterki-solimy Cukinię myjemy i kroimy w plasterki-nie obieramy! Lekko solimy, aby zmiękła Sos do polania: Mleko podgrzewamy w garnuszku i dodajemy serek topiony, mieszamy do rozpuszczenia Studzimy. Dodajemy jajka, mieszamy, dosypujemy wiórki mozarelli, doprawiamy solą i pieprzem,Naczynie żaroodporne lekko natłuszczamy i układamy warstwami: ziemniaki/schab/cukinia/ zalewamy 1/3 sosu. I ponownie - do wykorzystania składników- na wierzch kładziemy ziemniaki i kilka krążków cukinii i zalewamy resztą sosu. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni i pieczemy około 35 minut-aż ser się zezłoci