Sposób przygotowania:
Zapiekanka ziemniaczana z fasolką
Ziemniaki obrać, pokroić w plasterki, ugotować na półmiękko, odcedzić. Następnie podsmażyć na 1 łyżce rozgrzanego smalcu. Fasolkę oczyścić, umyć i ugotować w osolonej wodzie. Wyjąć z wody, podsmażyć na maśle. Na pozostałym smalcu zeszklić posiekaną cebulę, dodać pokrojoną kiełbasę, lekko zrumienić. Połowę ziemniaków wyłożyć do naczynia żaroodpornego, oprószyć pieprzem. Następnie włożyć połowę kiełbasy z cebulą, podsmażoną fasolkę, resztę ziemniaków, pozostałą kiełbasę. Na wierzchu ułożyć pokrojone, ugotowane na twardo jajka, posypać żółtym serem. Włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiec.
![Zapiekanka ziemniaczana z fasolką Zapiekanka ziemniaczana z fasolką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zapiekanka-ziemniaczana-z-fasolka-127763.jpg)
![Zapiekanka ziemniaczana z fasolką Zapiekanka ziemniaczana z fasolką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zapiekanka-ziemniaczana-z-fasolka-127764.jpg)
![Zapiekanka ziemniaczana z fasolką Zapiekanka ziemniaczana z fasolką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zapiekanka-ziemniaczana-z-fasolka-127765.jpg)
![Zapiekanka ziemniaczana z fasolką Zapiekanka ziemniaczana z fasolką](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/zapiekanka-ziemniaczana-z-fasolka-127766.jpg)