Sposób przygotowania:
Zapiekanka ziemniaczana z grillowanym mięsemETAP 1:

Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę. Paprykę umyć, osuszyć, usunąć gniazdo nasienne i białe błony. Mięso i paprykę pokroić w kostkę, kabanosa w grubsze plasterki. Groszek osaczyć z zalewy.
ETAP 2:

Przygotowane składniki doprawić do smaku solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym i ziołami prowansalskimi, wymieszać.
ETAP 3:

Sery zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, wymieszać z roztrzepanym jajkiem i śmietaną.
ETAP 4:

Sos dodać do warzyw z mięsem, dokładnie wymieszać.
ETAP 5:

Masę przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem, wyrównać powierzchnię.
ETAP 6:

Na wierzchu rozłożyć plasterki żółtych pomidorów. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 40-45 minut do ścięcia. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.