Sposób przygotowania:
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym
Ziemniaki obieramy, myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy pół łyżki soli i gotujemy ok 10 minut. Gdy lekko ostygną kroimy w plastry.
Na patelnię wlewamy olej, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażamy.
Następnie dodajemy mięso mielone i dalej podsmażamy. Dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy. Naczynie do zapiekania smarujemy np masłem.
Na spodzie układamy plastry ziemniaków, następnie połowę mięsa, połowę ketchupu i sera. Czynność powtarzamy.
Zapiekamy pod przykryciem 35 minut i 10 bez przykrycia.
Smacznego :)
Na patelnię wlewamy olej, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażamy.
Następnie dodajemy mięso mielone i dalej podsmażamy. Dodajemy przyprawy i dokładnie mieszamy. Naczynie do zapiekania smarujemy np masłem.
Na spodzie układamy plastry ziemniaków, następnie połowę mięsa, połowę ketchupu i sera. Czynność powtarzamy.
Zapiekamy pod przykryciem 35 minut i 10 bez przykrycia.
Smacznego :)