Sposób przygotowania:
Podudzia pieczone z dynią i ziemniakamiPrzygotowanie mięsa:

Mięso umyć, osuszyć na papierowym ręczniku. Kurkumę, przyprawę uniwersalną, czosnek i pieprz dokładnie wymieszać.
Mieszankę wysypać na pałki z kurczaka i dokładnie je natrzeć, nie omijając miejsc pod skórką.
Przygotowanie warzyw:

Dynię i obrane ziemniaki pokroić w kostkę, wrzucić do miski. Wsypać rozmaryn, sól oraz kurkumę. Wlać olej.
Warzywa dokładnie wymieszać z olejem i przyprawami.
Kończenie dania:
Do naczynia żaroodpornego wyłożyć pałki, następnie wysypać między nie dynię oraz ziemniaczki.
Na wierzchu pałek ułożyć po łyżeczce masła. Całość piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 60-70 minut.
Smacznego!