Sposób przygotowania:
Zapiekanka ziemniaczana z kiszoną kapustą
Cebule obrać, pokroić w kosteczkę, podsmażyć wraz z mięsem. Doprawić do smaku sola, pieprzem i ostrą papryką. Kapustę opłukać, pokroić i zalać 2 szklankami, wody, dodać pokruszone grzyby. Gotować około 15minut na małym ogniu. Odcedzić i doprawić do smaku solą i pieprzem. Ziemniaki obrać ze skórki, pokroić w plastry i gotować we wrzątku przez 5 minut. Odcedzić i oprószyć solą i pieprzem. W naczyniu żaroodpornym układać warstwami mięso z cebula, kapustę i ziemniaki. Wierzch polać wymieszanymi śmietanami oraz posypać startym serem. Piec około 35minut w temp. 200st.
zbysiowa
alaaa
czekoladka_m
edytaha
czekoladka_m
edytaha
Muszę poczekać, aż mąż wróci z wyjazdu, bo dla jednej osoby nie warto. Ale jęzor mam do pasa :)
czekoladka_m