czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Zapiekanka ziemniaczana z kiszoną kapustą

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Zapiekanka ziemniaczana z wołowiną i kiszoną kapustą - jest bardzo smaczna i sycąca. Kapusta nadaje daniu bardzo fajny, ciekawy smak.

Zapiekanka ziemniaczana z kiszoną kapustą

Składniki:

Zapiekanka ziemniaczana z kiszoną kapustą

 

Sposób przygotowania:

Zapiekanka ziemniaczana z kiszoną kapustą
Cebule obrać, pokroić w kosteczkę, podsmażyć wraz z mięsem. Doprawić do smaku sola, pieprzem i ostrą papryką. Kapustę opłukać, pokroić i zalać 2 szklankami, wody, dodać pokruszone grzyby. Gotować około 15minut na małym ogniu. Odcedzić i doprawić do smaku solą i pieprzem. Ziemniaki obrać ze skórki, pokroić w plastry i gotować we wrzątku przez 5 minut. Odcedzić i oprószyć solą i pieprzem. W naczyniu żaroodpornym układać warstwami mięso z cebula, kapustę i ziemniaki. Wierzch polać wymieszanymi śmietanami oraz posypać startym serem. Piec około 35minut w temp. 200st.