Sposób przygotowania:
Zapiekanka ziemniaczana z warzywami i szynkąETAP 1:

Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy na kawałki, gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy. Brokuła myjemy, dzielimy na różyczki, gotujemy w osolonym wrzątku przez 5 minut, odcedzamy.
ETAP 2:

Kukurydzę i groszek odsączamy z zalewy. Paprykę kroimy w paseczki. Ziemniaki przekładamy do blaszki do zapiekania. Dodajemy brokuły, paprykę, groszek i kukurydzę.
ETAP 3:

Plastry szynki kroimy na kawałki, dodajemy do warzyw.
Przygotowujemy sos:

Łączymy śmietanę, ketchup, przyprawy i drobno posiekany czosnek. Sos dodajemy do zapiekanki, mieszamy. Na wierzch wykładamy plasterki sera. Pieczemy ok. 20 minut w 180 st. C.