Sposób przygotowania:
Zapiekanka ziemniaczana ze szpinakiem
Ziemniaki umyć, obrać ze skórki i pokroić w plastry 1,5 cm. Ziemniaki podgotować na parze z odrobiną soli. Na rozgrzanej suchej patelni położyć zamrożony szpinak, smażyć, mieszając od czasu do czasu. Szpinak należy doprawić do smaku solą, rozgniecionym czosnkiem i pieprzem. Gotować go tak długo aby odparować z niego całą wodę. Mozarellę odcedzić z wody i pokroić w plasterki. Naczynie żaroodporne o wym. 17*20 cm wysmarować olejem, na dnie ułożyć warstwę ziemniaków, na ziemniaki nałożyć część szpinaku. Na szpinak nałożyć warstwę ziemniaków, potem szpinak, na końcu ułożyć mozarellę i doprawić do smaku bazylią. Zapiekankę zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30-40 minut, lub do całkowitej miękkości ziemniaków.