Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Zapiekany filet z indyka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pyszna odmiana zwykłego kotleta.

Zapiekany filet z indyka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zapiekany filet z indyka

 

Sposób przygotowania:

Zapiekany filet z indyka
Filet umyć, rozbić, rozkroić na mniejsze kawałki. Przyprawić kucharkiem i pieprzem mielonym. Obtoczyć w rokłóconym jajku i bułce tartej i usmażyć na mocno rozgrzanym oleju. Pieczarki obrać i pokroić w kostkę, udusić na łyżce oleju, przyprawić. Na fileciki ułożyć pieczarki, przykryć startym żółtym serem. Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni aż ser się roztopi. Podawać na gorąco.
Zapiekany filet z indyka
Indyka obtoczyć w jajku i bułce tartej i usmażyć.
Zapiekany filet z indyka
Na usmażonym mięsie położyć uduszone pieczarki.
Zapiekany filet z indyka
Ser żółty zetrzeć na tarce i przykryć nim pieczarki.
Zapiekany filet z indyka
Zapiekać w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.