Sposób przygotowania:
Zapiekany filet z kurczakaETAP 1:

Filety z kurczaka posypujemy przyprawami: solą, pieprzem i przyprawą do ziemniaków. Po czym obtaczamy w mące.
ETAP 2:

Smażymy na rozgrzanym tłuszczu (margarynie) przez chwilę z każdej strony.
ETAP 3:

Podsmażone filety przekładamy do naczynia żaroodpornego i smarujemy je musztardą.
ETAP 4:

Pieczarki obieramy. Następnie kroimy je w plasterki i podsmażamy w tłuszczu, w którym smażyły się filety, przyprawiamy solą i pieprzem.
ETAP 5:

Przesmażone pieczarki wykładamy na filety.
ETAP 6:

Cebulę obieramy, drobno kroimy i podsmażamy na oliwie przez chwilę.
ETAP 7:

Przesmażoną cebulę wykładamy na pieczarki.
ETAP 8:

Na koniec całość posypujemy żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach. Zapiekamy ok. 40 minut w temp. 170-180 stopni.