Sposób przygotowania:
Zapiekany filet z kurczakaETAP 1:
Filety z kurczaka posypujemy przyprawami: solą, pieprzem i przyprawą do ziemniaków. Po czym obtaczamy w mące.
ETAP 2:
Smażymy na rozgrzanym tłuszczu (margarynie) przez chwilę z każdej strony.
ETAP 3:
Podsmażone filety przekładamy do naczynia żaroodpornego i smarujemy je musztardą.
ETAP 4:
Pieczarki obieramy. Następnie kroimy je w plasterki i podsmażamy w tłuszczu, w którym smażyły się filety, przyprawiamy solą i pieprzem.
ETAP 5:
Przesmażone pieczarki wykładamy na filety.
ETAP 6:
Cebulę obieramy, drobno kroimy i podsmażamy na oliwie przez chwilę.
ETAP 7:
Przesmażoną cebulę wykładamy na pieczarki.
ETAP 8:
Na koniec całość posypujemy żółtym serem startym na tarce o dużych oczkach. Zapiekamy ok. 40 minut w temp. 170-180 stopni.