Sposób przygotowania:
Zapiekany karp
karpia umyj,posól,skrop sokiem z cytryny i odstaw na 30 minut.Rybe oprósz maką ze wszystkich stron i podsmaż ją krótko na oleju.
Karpia przełóż do brytfanki,jabłko podziel na ćwiartki usuń pestki i środek.Pokrój go w cienkie paski i połóż na rybie.Całość polej stopionym masłem,posyp zielonym pieprzem i piecz 10 min w temp 180 st.
Serem posyp karpia i zapiekaj wszystko razem aż ser się stopi,przed podaniem udekoruj żurawiną.
Karpia przełóż do brytfanki,jabłko podziel na ćwiartki usuń pestki i środek.Pokrój go w cienkie paski i połóż na rybie.Całość polej stopionym masłem,posyp zielonym pieprzem i piecz 10 min w temp 180 st.
Serem posyp karpia i zapiekaj wszystko razem aż ser się stopi,przed podaniem udekoruj żurawiną.