Zgobisz

Zgobisz

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 400]

Zapiekany łosoś z pomidorkami i pesto

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Przyrządzenie i pieczenie ulubionej ryby „ w papilotach ” sprawia, że mięso się nie wysuszy, pozostanie soczyste i zachowa delikatny smak.

Zapiekany łosoś z pomidorkami i pesto Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zapiekany łosoś z pomidorkami i pesto

 

Sposób przygotowania:

Zapiekany łosoś z pomidorkami i pesto
► Fasolkę szparagową ułożyć prostokątnie, poprzek na papierze do pieczenia, polać masłem i przyprawić solą i pieprzem. Rybę umyć i ręcznikiem papierowym osuszyć. Łososia położyć na fasolce szparagowej i ponownie lekko przyprawić solą i pieprzem. Następnie posmarować z pesto, a wierzch i bok filetu obłożyć połówkami pomidorków.

► Tak przygotowanego łososia zawinąć w papier do pieczenia, włożyć do podgrzanego piekarnika i zapiekać przez około 20 minut w 180C / Termoobieg /. Następnie ( kto chce ) odwinąć papier i piec jeszcze przez kilka minut.
Zapiekany łosoś z pomidorkami i pesto
Pasek z łososia położyć na fasolce szparagowej i posmarować z pesto, wierzch obłożyć pomidorkami.
Zapiekany łosoś z pomidorkami i pesto
Niektóre ze składników których użyje do przygotowania mojego dania.
Zapiekany łosoś z pomidorkami i pesto
Z pokrojonego na paski mięsa łososia usunąć skórę, umyć i osuszyć.

Tagi:

ryba danie