Sposób przygotowania:
Zapiekany łosoś z pomidorkami i pesto
► Fasolkę szparagową ułożyć prostokątnie, poprzek na papierze do pieczenia, polać masłem i przyprawić solą i pieprzem. Rybę umyć i ręcznikiem papierowym osuszyć. Łososia położyć na fasolce szparagowej i ponownie lekko przyprawić solą i pieprzem. Następnie posmarować z pesto, a wierzch i bok filetu obłożyć połówkami pomidorków.
► Tak przygotowanego łososia zawinąć w papier do pieczenia, włożyć do podgrzanego piekarnika i zapiekać przez około 20 minut w 180C / Termoobieg /. Następnie ( kto chce ) odwinąć papier i piec jeszcze przez kilka minut.
► Tak przygotowanego łososia zawinąć w papier do pieczenia, włożyć do podgrzanego piekarnika i zapiekać przez około 20 minut w 180C / Termoobieg /. Następnie ( kto chce ) odwinąć papier i piec jeszcze przez kilka minut.
SylaUla
redakcja
zbysiowa