Sposób przygotowania:
Zawijańce z marchewką i kapustą
Z kapusty wytnij głąb, główkę obgotuj. Zdejmij liście. Pieczarki potnij w plasterki, a marchewkę w kostkę. Czosnek i cebulę posiekaj, zeszklij, na oleju. Dołóż mięso, kiełki i marchewkę. Smaż ok. 5 minut. Dopraw.
Na liściach kapusty rozłóż przygotowany farsz, ciasno zwiń. Gołąbki mocno obwiąż uprzednio sparzonymi źdźbłami szczypiorku. Przygotowane gołąbki obsmaż ze wszystkich stron na 2 łyżkach oleju, zdejmij z patelni. Na tym samym tłuszczu podsmaż pieczarki. Do pieczarek dodaj bulion i keczup. Zagotuj. Dopraw sosem sojowym.
Włóż gołąbki, mocno podgrzej.
Na liściach kapusty rozłóż przygotowany farsz, ciasno zwiń. Gołąbki mocno obwiąż uprzednio sparzonymi źdźbłami szczypiorku. Przygotowane gołąbki obsmaż ze wszystkich stron na 2 łyżkach oleju, zdejmij z patelni. Na tym samym tłuszczu podsmaż pieczarki. Do pieczarek dodaj bulion i keczup. Zagotuj. Dopraw sosem sojowym.
Włóż gołąbki, mocno podgrzej.