szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Zawijańce ze szpinakiem.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Zawijańce ze szpinakiem, są proste ale niebanalne.

Zawijańce ze szpinakiem. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zawijańce ze szpinakiem.

 

Sposób przygotowania:

Zawijańce ze szpinakiem.
Szpinak wkładamy do rondelka, dodajemy wody na dno i dusimy. Gdy się rozmrozi przyprawiamy delikatnie pieprzem, gałką, vegetą, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i dusimy pod przykryciem ok 30 minut. Szpinak od czasu do czasu mieszamy, ewentualnie można dolać wody tyle aby się nie przypalił. Filet przekrajamy wzdłuż na pół, aby był cieńszy i delikatnie rozklepujemy. Obsypujemy delikatnie pieprzem, solą i tymiankiem z każdej strony. Na mięso nakładamy szpinak, zwijamy i spinamy wykałaczkami, aby się nie rozwinęlo. Przygotowane zawijańce obsmażamy na niewielkiej ilości oliwy, następnie dolewamy na dno patelni wodę i dusimy całość ok 15 minut.
Zawijańce ze szpinakiem.
Fileta przekrajamy i przyprawiamy solą, pieprzem i tymiankiem.
Zawijańce ze szpinakiem.
W rondelku przygotowujemy szpinak z czosnkiem i przyprawami.
Zawijańce ze szpinakiem.
Na mięsie rozkłądamy warstwę szpinaku i zwijamy.
Zawijańce ze szpinakiem.
Zawijańce spinamy wykałaczkami i obsmażamy na oliwie.