Sposób przygotowania:
zawijaniec drobiowy
jeżeli dostaliśmy dużą pierś (taka podwójną) to przeciąć ją wzdłuż aby warstwa była cieńsza. jeśli natomiast kupiliśmy tak jak to najczęściej jest w sklepach pojedyńczą pierś to również nacinamy ją wzdłuż jednak nie do końca tak by móc ją rozłożyć jak książkę - w ten sposób otrzymamy duży plaster mięsa po rozbiciu. Rozbijamy niezbyt mocno tak min 5 mm. rozbitą pierś solimy i pieprzymy. układamy tak jak w przypadku zrazów następujące składniki: plasterek sera żółtego, kawałek: ogórka konserwowego, kawiorka, kiełbaską i cebulkę wszystko zawijamy w roladę i związujemy nitką lub spinamy wykałaczkami. smażymy na oleju podlewając od czasu do czasu wodą dużym plusem drobiu jest to ze piecze się dużo szybciej niż wołowina. powstały sos własny możemy zaciągnąć mąka lub śmietaną lub dorobić na nim sos z paczki. smacznego