Sposób przygotowania:
Zawijaniec makaronowy
Odłóż łyżkę mąki, resztę wymieszaj z 1/2 łyżeczki soli. Dolej olej, wbij jajka, wyrób ciasto. Zawiń w folię spożywczą i odstaw na 30 min.
W tym czasie szpinak oczyść, pokrój w paski. Boczek pokrój w kosteczkę, wysmaż na chrupko, dodaj 2 posiekane cebule, podduś. Dodaj szpinak i mieszając duś jeszcze 10 min, dopraw do smaku.
Ciasto rozwałkuj na prostokąt 30x40 cm. Na nim rozsmaruj szpinak, posyp serem. Zroluj, końce zwiąż nicią. Roladę zawiń w ściereczkę, włóż do wrzątku i gotuj na wolnym ogniu przez 30 min.
Pieczarki i ostatnią posiekaną cebulę smaż 10 min. na maśle. Oprósz resztą mąki, zasmaż, podlej śmietaną i bulionem, mieszając, podgrzej. Przypraw, podawaj z roladą.
W tym czasie szpinak oczyść, pokrój w paski. Boczek pokrój w kosteczkę, wysmaż na chrupko, dodaj 2 posiekane cebule, podduś. Dodaj szpinak i mieszając duś jeszcze 10 min, dopraw do smaku.
Ciasto rozwałkuj na prostokąt 30x40 cm. Na nim rozsmaruj szpinak, posyp serem. Zroluj, końce zwiąż nicią. Roladę zawiń w ściereczkę, włóż do wrzątku i gotuj na wolnym ogniu przez 30 min.
Pieczarki i ostatnią posiekaną cebulę smaż 10 min. na maśle. Oprósz resztą mąki, zasmaż, podlej śmietaną i bulionem, mieszając, podgrzej. Przypraw, podawaj z roladą.
bernadka27
jovi
norbi53
ulcia21