Sposób przygotowania:
Zawijaniec Mariel
Mleko podgrzewamy tak by było letnie , następnie dodajemy drożdże i cukier , następni połowe mąki zostawiamy pod przykryciem by zrobił się zakwas.Następnie dodajemy ,pozostałą mąkę jajka i masło . Dokładnie zagniatamy i zostawiamy do wyrośnięcia na 1 godzinę .mowało całą formę Aby ciasto nie przylepiało się do formy smarujemy ją dokładnie tłuszczem i posypujemy obficie mąką następnie lekko wałkujemy i układamy je na formię tak by zajmowało całą formę . Gdy ciasto rozłożone jest na formie robimy delikatny zarys , dzieląc je na 3 paski , ja robiłam to pierwszy raz i trochę mi się przecięło , następnie boczne paski kroimy pod skosem tak jak na zdjęciu.Na środek nakładamy dżemu brzoskwiniowego i pokrojonych w drobną kostkę brzoskwiń.Następnie zawijamy ciasto układając paseczki na brzoskwinie raz z lewej raz z prawej. Nastawiam piekarnik na 200 stopni i do rozgrzanego wkładamy ciasto , wcześniej mozna posypać kakaem zmięszanym cukrem , a gdy ciasto się już zarumieni posmarować go pędzelkiem roztworem z wody , jedna łyżka wody na jedną łyżkę cukru