iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Przekładany pstrąg z marynaty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny aromatyczny pstrąg przekładany liśćmi szpinaku i bazylii. Smażony na masełku , podany z nitkami chilli.

Przekładany pstrąg z marynaty Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Przekładany pstrąg z marynaty

 

 

Sposób przygotowania:

Przekładany pstrąg z marynaty
Świeżego pstrąga myjemy patroszymy . Do miski wlewamy ok 1/2 litra wody , dodajemy sól morską do smaku , 1/3 łyżeczki pieprzu cytrynowego, 2 żabki czosnku przecięte na pół, kilka plasterków cytryny. Do marynaty wkładamy pstrąga i wstawiamy na noc do lodówki. Na drugi dzień osuszamy pstrąga i filetujemy. Każdy płat przycinamy aby był równy prostokąt. Solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Jeden płat kładziemy skórą do dołu i układamy na nim listki szpinaku świeżego i kilka listków bazylii . Nakrywamy drugim płatem ,skórą do góry. Smażymy przekładańca na masełku z odrobina oliwy. Podajemy przeciętego na 2 części ozdobionego nitkami chilli i pokrojonymi listkami bazylii i szpinaku.
Przekładany pstrąg z marynaty
Pstraga myrynujemy całą noc w wodzie z dodatkiem przypraw
Przekładany pstrąg z marynaty
Po wyciągnięciu z marynaty pstraga filetujemy i doprawiamy