Sposób przygotowania:
Przekładany pstrąg z marynaty
Świeżego pstrąga myjemy patroszymy . Do miski wlewamy ok 1/2 litra wody , dodajemy sól morską do smaku , 1/3 łyżeczki pieprzu cytrynowego, 2 żabki czosnku przecięte na pół, kilka plasterków cytryny. Do marynaty wkładamy pstrąga i wstawiamy na noc do lodówki. Na drugi dzień osuszamy pstrąga i filetujemy. Każdy płat przycinamy aby był równy prostokąt. Solimy i doprawiamy pieprzem do smaku. Jeden płat kładziemy skórą do dołu i układamy na nim listki szpinaku świeżego i kilka listków bazylii . Nakrywamy drugim płatem ,skórą do góry. Smażymy przekładańca na masełku z odrobina oliwy. Podajemy przeciętego na 2 części ozdobionego nitkami chilli i pokrojonymi listkami bazylii i szpinaku.