Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Zawijaski z marynowaną papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pierś z kurczaka z marynowaną papryką.

Zawijaski z marynowaną papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zawijaski z marynowaną papryką

 

Sposób przygotowania:

Zawijaski z marynowaną papryką
Mięso podzielić na 4 porcje. Każdą porcję rozbić tłuczkiem i oprószyć solą i pieprzem. Każdą posmarować musztardą. Na każdej ułożyć po trochu cebuli i po trochu marynowanej papryki. Zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami. Jajko rozbełtać i dokładnie wymieszać z mlekiem. Roladki obtaczać w mące, zamaczać w jajku, a następnie obtaczać w bułce tartej. Kłaść je na rozgrzany olej. Smażyć na rumiano z każdej strony.
Zawijaski z marynowaną papryką
Mięso podzielone na porcje rozbite tłuczkiem oprószone solą i pieprzem.
Zawijaski z marynowaną papryką
Mięso posmarowane musztardą i ułożona na nim cebula i papryka.
Zawijaski z marynowaną papryką
Zwinięte roladki zabezpieczone wykałaczką.
Zawijaski z marynowaną papryką
Roladki w panierce smażone na rozgrzanym oleju.