Sposób przygotowania:
Zbójnicka zupa z papryką
Mięso myjemy i kroimy w kostkę. Nacieramy zgniecionym czosnkiem. W wysokim garnku rozgrzewamy 2-3 łyżki oleju i podpiekamy mięso. Kiedy nabierze złotego koloru, dorzucamy do niego posiekaną w kostkę paprykę, marchewkę, pora, pieczarki oraz cebulę. Zalewamy wodą - tak aby przykryć wszystkie składniki., Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 15 minut. W tym czasie ziemniaki kroimy w drobną kostkę. Po 15 minutach dorzucamy je do garnka. Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki. Siekamy je jak najdrobniej, żeby mogły szybko rozgotować się w zupie i nadać jej czerwony kolor. Kiedy ziemniaki będą już miękkie, wrzucamy pomidorki i makaron. Wlewamy resztę wody i gotujemy kolejne 15 minut. Doprawiamy sosem sojowym oraz pieprzem.
marietta
Mazi