światzpiernika

światzpiernika

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 97]

Książka Kucharska: 40 przepisów na najlepsze jesienne zupy

Zbójnicka zupa z papryką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne danie jednogarnkowe.

Zbójnicka zupa z papryką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zbójnicka zupa z papryką

 

Sposób przygotowania:

Zbójnicka zupa z papryką
Mięso myjemy i kroimy w kostkę. Nacieramy zgniecionym czosnkiem. W wysokim garnku rozgrzewamy 2-3 łyżki oleju i podpiekamy mięso. Kiedy nabierze złotego koloru, dorzucamy do niego posiekaną w kostkę paprykę, marchewkę, pora, pieczarki oraz cebulę. Zalewamy wodą - tak aby przykryć wszystkie składniki., Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 15 minut. W tym czasie ziemniaki kroimy w drobną kostkę. Po 15 minutach dorzucamy je do garnka. Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki. Siekamy je jak najdrobniej, żeby mogły szybko rozgotować się w zupie i nadać jej czerwony kolor. Kiedy ziemniaki będą już miękkie, wrzucamy pomidorki i makaron. Wlewamy resztę wody i gotujemy kolejne 15 minut. Doprawiamy sosem sojowym oraz pieprzem.
Zbójnicka zupa z papryką
Mięso kroimy w kostkę, nacieramy czosnkiem i podpiekamy w garnku.
Zbójnicka zupa z papryką
Warzywa także siekamy i dorzucamy do garnka.
Zbójnicka zupa z papryką
Zupa przed dorzuceniem pomidorów przypomina zupę jarzynową z mięsem.