Sposób przygotowania:
Żeberka na słodko
Na początek należy zagotować wodę w dużym garnku. Żeberka pokroić na mniejsze kawałki, włożyć je do wrzątku, przykryć i gotowac około pół godziny, aż będą miękkie.
W czasie, gdy żeberka się gotują, wymieszać wszystkie składniki sosu.
Wyjąć żeberka z garnka, wyciąć mięso spomiędzy kostek. Umyć garnek, wla do niego przygotowany sos. Gdy się zagotuje, włożyć , mięso i gotować na średnim ogniu około 10-15 minut.
Mięso ma raczej niecodzienny, wyraźnie słodki smak. Jeśli nie lubisz kulinarnych eksperymentów, dodaj trochę mniej cukru i nieco więcej chili.
W czasie, gdy żeberka się gotują, wymieszać wszystkie składniki sosu.
Wyjąć żeberka z garnka, wyciąć mięso spomiędzy kostek. Umyć garnek, wla do niego przygotowany sos. Gdy się zagotuje, włożyć , mięso i gotować na średnim ogniu około 10-15 minut.
Mięso ma raczej niecodzienny, wyraźnie słodki smak. Jeśli nie lubisz kulinarnych eksperymentów, dodaj trochę mniej cukru i nieco więcej chili.
elutka