Dvd

Dvd

Szef Kuchni
[Przepisów: 73]

Żeberka na sposób wschodni

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Danie robi się szybko, a smakuje tak że wszyscy znajomi miłośnicy żeberek zaniechali gotowania ich w sposób tradycyjny tj . w sosie.

Żeberka na sposób wschodni

Składniki:

Żeberka na sposób wschodni

 

Sposób przygotowania:

Żeberka na sposób wschodni
Żeberka opłukać i pokroić na złączeniach kości w wąskie kawałki. Natrzeć solą i przyprawą. Rozgrzać patelnię na której można smażyć bez tłuszczu (teflon, stal nierdzewna) i położyć na niej mięso. Przykryć i smażyć na małym ogniu podlewając wodą i przewracając zależnie od potrzeb. W tym czasie zagotować w osolonej wodzie ryż (na sypko). Pokroić ogórka na mizerię i wymieszać z sosem tatarskim. Gdy mięso jest wysmażone na złoty kolor ułożyć na talerzu, obok mizeria i ryż wymieszany z tłuszczem który wytopił się z żeberek (dzięki przyprawie kuchni indyjskiej tłuszcz ma piękny żółty kolor i barwi nam ryż apetycznie).