Żeberka umyć,i wrzucić do rękawa,następnie dodać wszystkie składniki i ti wedle gustu,ja sama daję na oko.Pieczemy 60 min w piekarniku nagrzanym do 200 C.
Jeszcze nie piekłam żeberek w rękawie,ale trzeba będzie nadrobić zaległości:).
Warto bo są soczyste i pyszne.Tylko po co ten olej ? Pieczenie w rękawie jest świetne ze względu na to, że mięso piecze się we własnym sosie bez dodatkowego tłuszczu.Nawet takie mięsa jak schab czy karczek nie wymagają tłuszczu przy pieczeniu w rękawie.Spróbuj Gosiczku następnym razem natrzeć mięso wcześniej przyprawami, nawet dzień wcześniej i upiec bez tłuszczu.Nie twierdzę, że Twoje żeberka nie są pyszne, bo w to nie wątpię.Ale zdrowiej, a nie mniej smacznie będzie bez oleju.
[quote nick=dusia30]Jeszcze nie piekłam żeberek w rękawie,ale trzeba będzie nadrobić zaległości:).[/quote]
Warto bo są soczyste i pyszne.Tylko po co ten olej ? Pieczenie w rękawie jest świetne ze względu na to, że mięso piecze się we własnym sosie bez dodatkowego tłuszczu.Nawet takie mięsa jak schab czy karczek nie wymagają tłuszczu przy pieczeniu w rękawie.Spróbuj Gosiczku następnym razem natrzeć mięso wcześniej przyprawami, nawet dzień wcześniej i upiec bez tłuszczu.Nie twierdzę, że Twoje żeberka nie są pyszne, bo w to nie wątpię.Ale zdrowiej, a nie mniej smacznie będzie bez oleju.
dusia30
msewka
Warto bo są soczyste i pyszne.Tylko po co ten olej ? Pieczenie w rękawie jest świetne ze względu na to, że mięso piecze się we własnym sosie bez dodatkowego tłuszczu.Nawet takie mięsa jak schab czy karczek nie wymagają tłuszczu przy pieczeniu w rękawie.Spróbuj Gosiczku następnym razem natrzeć mięso wcześniej przyprawami, nawet dzień wcześniej i upiec bez tłuszczu.Nie twierdzę, że Twoje żeberka nie są pyszne, bo w to nie wątpię.Ale zdrowiej, a nie mniej smacznie będzie bez oleju.
gosiczek821
góralka
Sarenka
gosiczek821
eli_555