Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Żeberka po kreańsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

niezwykle aromatyczne i smaczne

Żeberka po kreańsku

Składniki:

Żeberka po kreańsku

 

  • 1 kg żeberek
  • 4 szklanki zimnej wody
  • 2 posiekane ząbki czosnku
  • 2 posiekane duże pieczarki
  • 2 szalotki, pokrojone na 5 cm kawałki
  • 1 łyżeczka ziarna sezamowego
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka sosu sojowego

Sposób przygotowania:

Żeberka po kreańsku
Żeberka umieścić w żaroodpornym naczyniu z przykryciem. Zalać wodą. Zagotować. Przykryć. gotować 2 godziny, lub do odparowania połowy płynu i mięso zmięknie.
Dodać pozostałe składniki. Dusić 15 minut.
Żeberka wyjąć z naczynia. Dobrze odsączyć. Otrzymany płyn wlać do sosjerki. Żeberka kładziemy na półmisek. Podawać z sosem.