motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Żeberka w marynacie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Żeberka z sokiem pomarańczowym i miodem

Żeberka w marynacie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Żeberka w marynacie

 

 

Sposób przygotowania:

Żeberka w marynacie
Miód podgrzewamy, aby był płynny i chłodzimy. Do miseczki dajemy sok z wyciśniętych pomarańczy, ostrą musztardę, zimny miód, oraz obrany i posiekany czosnek. Wszystko dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Umyte i osuszone żeberka dzielimy na mniejsze kawałki, dajemy do garnka i zalewamy przygotowaną marynatą. Przykrywamy i odstawiamy na 12 godzin do lodówki. Przygotowane żeberka dajemy na blaszkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 200 stopni ok. 45 minut.
Żeberka w marynacie
Etap 1 Miód, musztardę, sok, czosnek i przyprawy mieszamy
Żeberka w marynacie
Etap 2 Przygotowane żeberka zalewamy marynatą
Żeberka w marynacie
Etap 3 Pieczemy w nagrzanym piekarniku ok.45 minut