Sposób przygotowania:
Żeberka w marynacie cebulowej
Cebulę obrać, drobno pokroić, przełożyć do miski. Do cebuli dodać sos sojowy, sos chili, czosnek granulowany, przyprawę do mięs, marynatę do mięs, trochę soli i olej. Wszystko dokładnie wymieszać. Do marynaty włożyć żeberka (każda porcja po 1 - 2 kostki) i dokładnie wymieszać, żeby marynata pokryła mięso w całości. Miskę z mięsem w marynacie przykryć folią spożywczą i odłożyć do lodówki na kilka godzin. Zamarynowane mięso wyjąć z marynaty i zrumienić na suchej, rozgrzanej patelni. Zrumienione mięso ułożyć w naczyniu do zapiekania. Na wierzchu rozłożyć marynatę, w której mięso się marynowało. Piec w 160 stopniach przez ok. 100-120 minut. W połowie pieczenia żeberka odwrócić na drugą stronę.