Sposób przygotowania:
Żeberka w marynacie do kurczaka z knorra
1- Żeberka myjemy odsączamy z wody 2- Marynatę otwieramy posypujemy żeberka dosalamy i posypujemy pieprzem delikatnie 3- Żeberka odstawiamy do lodówki na 20 minut następnie wkładamy na patelnie polaną tłuszczem 4- Żeberka smażymy z obu stron na rumiano następnie podlewamy woda i dusimy do miękkości 5- Dusimy około godziny aż zmięknie mięsko dodajemy 3 marchewki przekrojone na polowe doda nam smaku i słodkości 6- na koniec robimy sosik wyjmujemy żeberka dodajemy łyżkę maki robimy zasmażkę następnie zalewały woda mieszamy dodajemy śmietanę 30% tyle aby powstał sosik na oko wlewam mieszając 7- Ryz gotuję 25 minut po czym przecinam na polowe i kładę na należę mam 4 porcję