aga-25

aga-25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 485]

Żeberka w porach i pomidorach

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Pyszne i smaczne żeberka, to jedno z moich najlepszych dań.

Żeberka w porach i pomidorach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Żeberka w porach i pomidorach

 

 

Sposób przygotowania:

Żeberka w porach i pomidorach
Pomidory kroimy na połówki. Pory myjemy i kroimy w talarki. Czosnek obieramy i kroimy drobno. Pora, pomidory, czosnek, keczup i przyprawy łączymy razem. Mięso myjemy i mieszamy z warzywami, odkładamy do lodówki na godzinę. Naczynie żaroodporne nacieramy masłem i układamy w nim żeberka. Podlewamy wodą i dusimy w piekarniku około 1,30 do miękkości.
Żeberka w porach i pomidorach
Pokrojone pory pomidory,czosnek keczup i przyprawy.
Żeberka w porach i pomidorach
Mięso łączymy z przygotowaną marynatą. Odstawiamy.
Żeberka w porach i pomidorach
Po godzinie mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy wodą.
Żeberka w porach i pomidorach
Upieczone mięso, wyciągnięte z piekarnika.