Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Żeberka w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne z pieczonymi ziemniaczkami i surówką z kapusty.

Żeberka w śmietanie

Składniki:

Żeberka w śmietanie

 

  • 2kg.żeberek,
  • 4łyżki oleju,
  • 100ml.gęstej śmietany,
  • 1\2szkl.białego wytrawnego wina,
  • 1duża cebula,
  • 3ząbki czosnku,
  • 1łyżeczka mielonego kminku,
  • 1/2łyżeczki nasion kopru włoskiego,
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Żeberka w śmietanie
Żeberka pokroić na mniejsze kawałki,natrzeć solą,pieprzem,kminkiem i odstawić na minimum 2godz.Naczynie żaroodporne natłuścić olejem,ułożyć w nim żeberka,wlać śmietanę wymieszaną z winem,posiekaną cebulą i czosnkiem oraz nasionami kopru solą i pieprzem.piec ok.1godz.w 160"C.