Sposób przygotowania:
Żeberka w sosie
Żeberka umyć, osuszyć i pokroić na kawałki.
Na patelni rozgrzać olej, włożyć żeberka i podsmażyć na złoto brązowy kolor z obu stron.
Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i również ją podsmażyć.
Podsmażone mięso zalać wodą, dodać sól, pieprz, liść i ziele i dusić pod przykryciem około 30 minut.
Gdy mieso jest miękkie rozrobić śmietanę z mąką i zagęścić sos.
Zagotować, ewentualnie jeszcze doprawić do smaku.
Na patelni rozgrzać olej, włożyć żeberka i podsmażyć na złoto brązowy kolor z obu stron.
Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i również ją podsmażyć.
Podsmażone mięso zalać wodą, dodać sól, pieprz, liść i ziele i dusić pod przykryciem około 30 minut.
Gdy mieso jest miękkie rozrobić śmietanę z mąką i zagęścić sos.
Zagotować, ewentualnie jeszcze doprawić do smaku.