Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Żeberka w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

W taki sposób przygotowane żeberka nie wymagają dużo pracy a są smaczne.

Żeberka w warzywach

Składniki:

Żeberka w warzywach

 

 

Sposób przygotowania:

Żeberka w warzywach
Żeberka umyć, osuszyć, podzielić na porcje, natrzeć solą, zmiażdżonym czosnkiem i oprószyć pieprzem. Na patelni rozgrzać olej, zrumienić żeberka z obu stron. Przełożyć do rondla lub naczynia żaroodpornego, posypać ziołami prowansalskimi, dodać pokrojony w krążki por i pokrojony w słupki seler i marchewkę, oprószyć solą i pieprzem, wlać szklankę gorącej wody, przykryć i dusić w piekarniku do miękkości, przyprawić do smaku. Podawać z ziemniakami.