Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Żeberka wieprzowe w sosie koperkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Żeberka przygotowane w taki sposób są aromatyczne i smaczne

Żeberka wieprzowe w sosie koperkowym

Składniki:

Żeberka wieprzowe w sosie koperkowym

 

 

 

Sposób przygotowania:

Żeberka wieprzowe w sosie koperkowym
Żeberka umyć, pokroić na kawałki, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem, zrumienić na rozgrzanym oleju. Dodać posiekaną cebulkę i zeszklić. Do rumianych żeberek wlać wodę, dodać przyprawy i dusić pod przykryciem do miękkości. Do miękkiego mięsa dodać koperek, mąkę wymieszaną z odrobiną wody i śmietaną, zagotować. Doprawić do smaku solą pieprzem i przyprawą do zup. Podawać z ziemniakami i surówką lub z pieczywem.