Sposób przygotowania:
Żeberka wieprzowe w sosie własnym
Żeberka wieprzowe bardo dokładnie umyć, osuszyć, a następnie pokroić na mniejsze części. Z 1/3 cytryny wycisnąć sok. Miód podgrzać na patelni, a w późniejszej kolejności dodać do niego ketchup i dobrze wymieszać oraz dodać świeżo wyciśnięty sok z cytryny. Po chwili dodać również sos sojowy.Sos doprawić do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą i dokładnie wymieszać . Podzielone na części żeberka zalać zrobionym sosem i odłożyć na około jedną godzinę do lodówki. Ząbek czosnku obrać obrać, przemyć i drobno posikać. Cebulę białą obrać, polać zimną wodą, żeby podczas krojenia nie szczypała w oczy i pokroić na drobną kostkę. Cebulę oraz czosnek dodać do żeberek w sosie. Do naczynia żaroodpornego dać żeberka zalane sosem i piec przez około 40 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni.