paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Żeberka z anyżem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Żeberka pieczone w folii z masłem, czerwoną cebula i gwiazdkami anyżu. Przyprawione papryką, tymiankiem i czosnkiem

Żeberka z anyżem Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Żeberka z anyżem

 

Sposób przygotowania:

Żeberka z anyżem
Żeberka podzielić na mniejsze kawałki po 2-3 kostki. Opłukać ci osuszyć. Oprószyć solą i pieprzem. Odsmażyć tak aby mięso się w sobie zamknęło. Wyłożyć po 2-3 żeberka na kawałki foli aluminiowej. Na żeberka układać 1-2 gwiazdki anyżu, kilka wiórek masła, obraną i pokrojona w plastry cebulę oraz rozgnieciony ząbek czosnku. Zawinąć w folię. Tak samo postąpić z pozostałymi kawałkami żeberek. Piec w nagrzanym na 180 stopni piekarniku przez około 50 minut.
Żeberka z anyżem
Oprószyć solą i pieprzem. Odsmażyć tak aby mięso się w sobie zamknęło. Wyłożyć po 2-3 żeberka na kawałki foli aluminiowej. Na żeberka układać 1-2 gwiazdki anyżu, kilka wiórek masła, obraną i pokrojona w plastry cebulę oraz rozgnieciony ząbek czosnku