Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Książka Kucharska: Para buch w wydaniu Buni

Żeberka z cebulą z Garnka rzymskiego :

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: Å‚atwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Żeberka są pyszne . Po prostu rozpływają się w ustach .

Żeberka z cebulą z Garnka rzymskiego :

Składniki:

Żeberka z cebulą z Garnka rzymskiego :

 

 

Sposób przygotowania:

Żeberka z cebulą z Garnka rzymskiego :
Å»eberka pokroić na kawaÅ‚ki i natrzeć przyprawÄ… . Zostawić na 15 minut. Namoczyć Garnek wraz z pokrywÄ… w wodzie ( tak aby byÅ‚ niÄ… caÅ‚y zakryty ) na 15 minut. Na patelni rozgrzać smalec . Obsmażyć żeberka na rumiano z obu stron . PrzeÅ‚ożyć do garnka i posypać pokrojonÄ… na kawaÅ‚ki cebulÄ… .Wlać na patelniÄ™ wodÄ™ ( ½ szklanki ) i chwilÄ™ ogrzewać , a potem przelać do Garnka na żeberka. WÅ‚ożyć ziele angielskie i liÅ›cie laurowe . Zamknąć szczelnie Garnek , wstawić do zimnego piekarnika, który nastawia siÄ™ najpierw na 100 stopni , a po osiÄ…gniÄ™ciu tej temperatury na 200 stopni. Piec 2 godziny od osiÄ…gniÄ™cia 100 stopni. Wyjąć żeberka z Garnka i wyluzować koÅ›ci. Sos przetrzeć przez sito i wlać do zwykÅ‚ego garnuszka. ZaciÄ…gnąć mÄ…kÄ… . Doprawić sosem sojowym . WÅ‚ożyć żeberka i podgrzać . Podawać z kasza gryczanÄ… i kiszonymi ogórkami.