Sposób przygotowania:
Aromatyczne żeberka z piekarnika
Żeberka dokładnie myjemy i osuszamy. Następnie kroimy na mniejsze części.
Przekładamy je np. do większej reklamówki lub woreczka. Dodajemy do nich miód, olej, sok, bardzo drobno posiekany czosnek oraz przyprawy (ich ilość zależy od naszych upodobań).
Woreczek zawiązujemy i delikatnie mieszamy, by wszystkie składniki marynaty pokryły każde żeberko i wkładamy na kilka godzin do lodówki ( najlepiej na całą noc).
Następnie przekładamy je na wyłożoną folą aluminiową formę i pieczemy w 190-200 st przez około godzinę.
W połowie pieczenia kawałki mięsa smarujemy przygotowanym z masła (rozpuścić), miodu oraz papryki płynem.
Przekładamy je np. do większej reklamówki lub woreczka. Dodajemy do nich miód, olej, sok, bardzo drobno posiekany czosnek oraz przyprawy (ich ilość zależy od naszych upodobań).
Woreczek zawiązujemy i delikatnie mieszamy, by wszystkie składniki marynaty pokryły każde żeberko i wkładamy na kilka godzin do lodówki ( najlepiej na całą noc).
Następnie przekładamy je na wyłożoną folą aluminiową formę i pieczemy w 190-200 st przez około godzinę.
W połowie pieczenia kawałki mięsa smarujemy przygotowanym z masła (rozpuścić), miodu oraz papryki płynem.
ajrinwu
misia5
Cieszę się, że Ci się podobają :)