Sposób przygotowania:
Żeberka z Rękawa
Żeberka myjemy i kroimy na pojedyncze porcje.Delikatnie osuszamy a następnie wcieramy w nie sól z kazdej strony i wkładamy do lodówki.Robimy marynatę. Do miski dodajemy miód,sos sojowy,musztardę,sos chili z imbirem i imbir starty na tarce o grubych oczkach-mieszamy. Wyciągamy żeberka z lodówki i smarujemy porządnie marynatą każdy kawałek mięsa.Chowamy do lodówki na minimum 1h.Po tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 200*C. Zamarynowane żeberka wkładamy do rękawa i wlewamy do nich resztę marynaty i dodajemy płatki czosnku.Zawiązujemy i wraz z rękawem przekładamy do naczynia żaroodpornego bądż na blaszkę. Wkładamy do piekarnika i pieczemy półtorej godziny.Pod koniec pieczenia przecinamy rękaw i podpiekamy na brązowy kolor. Ja podałam z burakami i ziemniakami. Smacznego...
zewa
Sarenka
gusia1000