Sposób przygotowania:
Zielona zebra
5 jajek myjemy i osuszamy następnie rozbijamy i oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę dodajemy cukier i dalej ubijamy. Następnie dodajemy żółtka. Ubijamy dalej. Kolejno dodajemy olej i oranżadę. Miksujemy dalej na koniec zwalniamy obroty i dodajemy mąką pomieszaną z proszkiem do pieczenia. Dalej wszystko ubijamy. Dzielimy ciasto na dwie części. Do jednej dodajemy barwnik i mieszamy. Blaszkę najlepiej kwadratową lub prostokątną małą wykładamy papierem do pieczenia. Na środek wlewamy trochę białego ciasta na środek tego ciasta wlewamy ciasto z barwnikiem następnie na środek poprzedniego białe ciasto i tak aż ciasta się skończą. Ciasto pieczemy ok 40 min w 180 stopniach. Po upieczeniu ciasto polewamy lukrem - w tym celu mieszamy cukier puder z mlekiem. Po lukrowaniu posypujemy ciasto kawałkami migdałów.