gabyelle21l@tlen.pl

gabyelle21l@tlen.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

Zielona zupka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Gęsta zupka na każdy dzień

Zielona zupka

Składniki:

Zielona zupka

 

 

Sposób przygotowania:

Zielona zupka
Szczypiorek siekamy w kawałki i pora w plastry, na patelni rozgrzewamy masło z oliwą i przysmażamy szczypiorek z porem, doprawiamy sola i pieprzem i zalewamy wodą. Dodajemy groszek i sałatę pokrojoną na kawałki, przykrywamy i gotujemy aż groszek będzie miękki. Ugotowane warzywa przekładamy do blendera, dodajemy tymianek, mięte i bazylie wszystko miksujemy. Osobno w naczyniu ubijamy bitą śmietanę z dodatkiem odrobiny soli i soku z cytryny. Zmiksowane warzywa podawać np w szklankach koktajlowych i udekorować łyżką lub dwoma bitej śmietany :)
Smacznego

Tagi:

sałata