Sposób przygotowania:
Zielone ciasto z jabłkami
Ciasto: Białka ubić dodać cukier, żółtka i mąkę z proszkiem. Wymieszać i piec 35 min. w temp. 170 st. Masa budyniowa: Na mleku ugotować budyń.Masło utrzeć z cukrem dodać stopniowo wystudzony budyń.Masę podzielić na 2 części. Masa jabłkowa: Jabłka obrać i zetrzeć na tarce, przesmażyć z cukrem. Dodać suchą galaretkę i barwnik. Masa biała: W szkl. mleka roztopić z mąki i cukier.Pozostałe mleko zagotować i wlać mleko z mąką. Ugotować budyń. Masło utrzeć i dodać budyń. Kokos podsmażyć na maśle z dodatkiem cukru. . Na biszkopt wyłożyć 1/2 masy budyniowej, następnie jabłka, drugą część masy budyniowej, biszkopty zalać tężejąca pomarańczową galaretką, wyłożyć masę białą i posypać podsmażony,m kokosem.