Sposób przygotowania:
Zielone kluski nadziewane mięsem.
Mielimy mięso z czosnkiem, dodajemy sos, doprawiamy farsz solą i pieprzem do smaku - mieszamy dokładnie.
Ziemniaki mielimy razem z zieleniną i kawałkiem pora prosto do miski.
Wybieramy na chwilę z miski 1/4 część ziemniaków, zapełniamy ją mąką ziemniaczaną, wkładamy z powrotem ziemniaki, dodajemy jajo, oliwę i szczyptę soli.
Wyrabiamy ciasto na kluski.
Robimy wałeczek , kroimy go w plasterki.
Spłaszczamy każdy plasterek, nadziewamy farszem mięsnym - formujemy kluski.
Gotujemy je w lekko osolonej wodzie.
Ziemniaki mielimy razem z zieleniną i kawałkiem pora prosto do miski.
Wybieramy na chwilę z miski 1/4 część ziemniaków, zapełniamy ją mąką ziemniaczaną, wkładamy z powrotem ziemniaki, dodajemy jajo, oliwę i szczyptę soli.
Wyrabiamy ciasto na kluski.
Robimy wałeczek , kroimy go w plasterki.
Spłaszczamy każdy plasterek, nadziewamy farszem mięsnym - formujemy kluski.
Gotujemy je w lekko osolonej wodzie.
Natala1210
msewka
jaNina
marietta