paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Zielone risotto

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zdrowe i pyszne risotto z brązowym ryżem oraz świeżym szpinakiem i fasolką szparagową. Mało kaloryczne przy tym bardzo syte.

Zielone risotto Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zielone risotto

 

Sposób przygotowania:

Zielone risotto
Brązowy ryż ugotować według informacji na opakowaniu al dente.

Fasolkę szparagową, natkę i szpinak opłukać i osuszyć. Fasolkę pokroić na mniejsze kawałki, natkę posiekać.

Na rozgrzanej oliwie podsmażyć posiekany drobno czosnek. Dodać ugotowany ryż i fasolkę, całość zalać bulionem i dusić aż ryż wchłonie bulion i fasolka będzie miękka. Następnie dodać szpinak i chwilę smażyć.

Dołożyć jogurt i przyprawić do smaku, dodać natkę wymieszać.
Zielone risotto
Fasolkę szparagową, natkę i szpinak opłukać i osuszyć. Fasolkę pokroić na mniejsze kawałki, natkę posiekać.
Zielone risotto
Na rozgrzanej oliwie podsmażyć posiekany drobno czosnek.
Zielone risotto
Dodać ugotowany ryż i fasolkę, całość zalać bulionem i dusić aż ryż wchłonie bulion i fasolka będzie miękka.
Zielone risotto
Dołożyć jogurt i przyprawić do smaku, dodać natkę wymieszać.